The GxP Academy te Lille

Door de snelle groei op het vlak van farmaceutische ontwikkeling en productie in België, is de vraag naar ervaren en opgeleide mensen nog nooit zo hoog geweest. Advipro investeerde daarom in “The GxP Academy”: een unieke, hightech trainingscenter met een volledig operationele cleanroom die werd gebouwd volgens de internationale GMP normen en recent werd gevalideerd.

Het bewaken van omgevingsparameters in gecontroleerde omgevingen, praktische trainingen in cleanroomtesten, validatietrainingen, omkleedprocedures, cleanroom gedrag, technische opleidingen,… dit alles en nog veel meer komt aan bod in de GxP Academy. Nieuwe en ervaren Advipro medewerkers kunnen zo unieke opleidingen volgen, zodat ze snel en goed voorbereid kunnen ingezet worden in diverse projecten in de farmaceutische en life science sector.

De volledige opleidingsfaciliteit inclusief cleanroom is beschikbaar voor bedrijven om medewerkers op te leiden en continu bij te scholen. Ook life science organisaties, brancheorganisaties en sectorfederaties kunnen ze gebruiken om bijvoorbeeld nationale en internationale experten aan het woord te laten tijdens opleidingen of netwerkevents. Er worden eveneens benchmarks georganiseerd door Advipro rond specifieke GxP topics.

Naast opleiding en events, staat de GxP Academy ook ter beschikking voor het testen van materialen, het uitvoeren van bepaalde experimenten en het beproeven van nieuwe technologieën, wat een bron kan vormen van spin-off projecten.

De cleanroom bij Advipro onderscheidt zich van cleanrooms bij farmaceutische bedrijven doordat ze zich niet in een productieomgeving bevindt en dus toegankelijker is voor buitenstaanders. Daarnaast is Advipro ook de enige in de sector die mensen in een eigen, realistisch werkende faciliteit kan opleiden zonder de kritische productieprocessen te beïnvloeden. Het is uniek om een dergelijke cleanroom omgeving gericht in te zetten voor opleidingen.

Capaciteit

Er is ruimte voor events tot 50 personen en het GxP-center kan gemoduleerd worden in vier aparte ruimtes.

De cleanroom zelf bestaat uit vijf lokalen: 3 omkleedsassen en 2 productie/testlokalen, ontworpen conform internationale GMP normering (details: zie figuur). Er is 1 productie/testlokaal van GMP Grade C en 1 van GMP Grade B. De LAF kasten in deze lokalen zijn beide GMP Grade A geclassificeerd. 

Videos