Rik en San Kit delen hun ervaringen van onze Job Tasting Day en het traineeship! 

 

We steken het niet onder stoelen of banken: we zijn fier op onze Job Tasting Day! Na een succesvolle editie in mei 2019, hebben we donderdag 12 september 2019 als nieuwe datum uitgekozen voor de Job Tasting Day.

Waarom de editie in mei zo succesvol was? We hebben maar liefst vijf nieuwe collega’s leren kennen via onze Job Tasting Day. Onder andere Rik en San Kit maken sinds juli trots deel uit van ons A-team. Ze startten beiden met ons traineeship waarbij ze tijdens de zomermaanden een praktische on-the-job training kregen om vervolgens aan de slag te gaan met hun eerste project.

We laten ze graag zelf even aan het woord om hun ervaringen te delen!

 

Rik, Industrieel Ingenieur Biochemie

Advipro heb ik leren kennen op de bedrijveninfoavond van de S-Kring op mijn universiteit. Ik werd door Advipro uitgenodigd om een gratis training te volgen in The GxP Academy om verder kennis te maken met het hele GxP verhaal. Na deze leerrijke training volgde de Job Tasting Day, waarbij ik verschillende collega’s leerde kennen en zelfs mijn eerste sollicitatiegesprek volgde. Een week later stond er een tweede gesprek met één van de Business Managers op het programma. Diezelfde dag volgde een loonvoorstel waarna ik lid werd van het A-Team.

Na afstuderen kon ik direct starten met het traineeship  in juli. Het grootste voordeel van starten in de zomer is dat ik direct de testafdeling kon ondersteunen met enkele praktische projecten. Verder werd er ook rekening gehouden met mijn vakantieplannen zodat ik nog rustig van mijn reis kon genieten.

Na deze leerrijke en praktische on-the-job training staat het volgende project in de startblokken.

 

San Kit, Master Biomedische Wetenschappen

Via de Job Tasting Day heb ik Advipro beter leren kennen. Door de rondetafelgesprekken zag ik dat Advipro zich engageert om voor elke medewerker op zoek te gaan naar het meest geschikte project op basis van hun wensen en talenten. Als voormalige student biomedische wetenschappen zijn mijn interesses zeer breed. Ik koos voor Advipro omdat ik ervaring kan opdoen met verschillende projecten.

Doordat ik mocht instappen in het traineeship, kon ik de testafdeling tijdens de zomermaanden ondersteunen en zo al proeven van de farmaceutische wereld. De eerste weken werd ik samen met de andere starters kort en krachtig getraind met interactieve lessen, begeleiding en hulp van mijn collega’s. We hebben de training succesvol afgerond en zo waren we klaar om de testafdeling te ondersteunen! Eenmaal bij de site van het farmaceutisch bedrijf heb ik een stuk teamwerk mogen ervaren tijdens herkwalificatie van de cleanrooms. Buiten de werkuren kwamen we ook regelmatig samen om elkaar beter te leren kennen.

Na deze zomerperiode mag ik meteen op project. Alhoewel ik het teamwerk met de testafdeling zal missen, ben ik enthousiast en gemotiveerd voor mijn nieuw project!

 

 

Wil je ons A-team ook graag leren kennen op de Job Tasting Day? Schrijf je vandaag nog in via deze link. Iedereen die op zoek is naar een uitdaging in de Pharma & Life Sciences is van harte welkom: van enthousiaste starter tot ervaren professional.

Een uitgebreid programma kan je hier terugvinden.