Op buitenlands avontuur: een boeiend project in Egypte

 

Advipro is actief binnen België, maar ook ver buiten onze landsgrenzen heen. Ons klantenpakket bestaat onder andere uit grote internationale firma’s, waardoor internationalisering van onze dienstverlening een evidentie was. Onze medewerkers zijn actief in de VS, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland om enkele voorbeelden te geven.

Zelfs in Egypte doen ze beroep op de expertise van hét A-Team.  Zo werkten In 2021 collega’s Sara en Kenneth aan een uitdagend project bij een Egyptisch bedrijf MEVAC (Middle East For Vaccines). Ze vertellen er graag zelf meer over.

Sara (Business Manager)

“In juni vertrok ik voor een project richting Egypte. MEVAC, een Egyptisch bedrijf dat vaccins voor dieren produceert, wil op termijn ook graag uitvoeren naar Europa. Zoals mijn collega's en ik weten, ligt de lat in Europa zeer hoog en MEVAC zocht dan ook ondersteuning om de Europese audit te slagen.

Twee weken lang voerde ik een pre-audit uit waarbij ik hun documenten en faciliteiten onder de loep nam. Op sommige vlakken zijn ze volledig klaar voor een Europese audit, maar op andere vlakken moeten er toch nog enkele stappen gezet worden. Gelukkig is dat exact waar Advipro en het A-Team kan bij helpen.

Recent begonnen er dan ook 2 collega’s (Kenneth & Niels) om deze verbeteringen uit te voeren. Ze vlogen al tweemaal richting Egypte om mee te ondersteunen bij de validatie van hun faciliteit, equipment en computerised systems.

Kenneth (Senior CSV & Lab Qualification Engineer)

“Toen Sara me informeerde over dit project, heb ik dit zonder twijfelen geaccepteerd. Zo’n project in het buitenland is een extra uitdaging voor mij. Op basis van het pre-audit rapport kon ik al een eerste beeld vormen van dit project. Tijdens dit project kreeg ik steun van Niels in Egypte en het hele A-Team vanop afstand.

In september 2021 vlogen we voor de eerste keer naar Egypte. Eens aangekomen bij de faciliteit werden we hartelijk ontvangen door het EU GMP Team van MEVAC. De focus tijdens dit eerste bezoek lag op gap analyse van de huidige validatie processen.

Eenmaal terug thuis werkten we verder aan remediatie van eerder geïdentificeerde gaps. Tijdens het tweede bezoek in oktober hebben we de geoptimaliseerde processen toegelicht en training gegeven waar nodig.”

Sara

Egypte is naast een land waar er vaccins gemaakt worden, natuurlijk vooral bekend om zijn piramides. Gelukkig had ik tijdens die twee weken ook tijd voor enkele uitstapjes. Met veel trots lieten de collega's van MEVAC mij hun prachtige monumenten zien (inclusief verplichte foto op de dromedaris). En ook het Egyptisch eten kan ik alleen maar aanraden, zo lekker!

Kenneth

Tijdens onze vrije tijd hebben we het Museum der Egyptische oudheden bezocht met als eyecatcher het gouden dodenmasker van Toetanchamon. De piramides konden we natuurlijk ook niet missen.

Het project is hierbij nog niet afgelopen, binnenkort vertrek ik met een andere A-Team collega naar Egypte voor kwalificatie en validatie ondersteuning van equipment en computersystemen.

 

Ben je ook klaar voor een (internationale) carrière in life sciences? Neem dan een kijkje in ons actuele vacatureaanbod.

Kom je graag meer te weten over de internationalisering van Advipro? Onze COO vertelt er je graag meer over in deze blog.