Gezocht: Leuke en gemotiveerde collega’s om Advipro in Nederland te versterken

Auteur: Inge Neyens, Talent Acquisition Officer

Advipro heeft momenteel 3 kantoren. 2 in België (Lille (HQ) en Willebroek) en 1 in Breda.  De uitbreiding van onze diensten in Nederland is al een tijdje bezig. In 2018 gingen de eerste Belgische collega’s “op project” over de landsgrenzen heen. Onze klanten in Nederland konden die samenwerking met Advipro wel smaken en zo verbleven er alsmaar meer teams van Belgische collega’s in hotel of in een gezellige B&B.

De volgende logische stap was dan ook de aanwerving van Nederlandse collega’s. Tijdens de virtuele jobbeurzen van Wageningen University en TU Eindhoven voorjaar 2021 maakte ik kennis met Jonathan en Daniël. Kort na onze ontmoeting mocht ik hen officieel verwelkomen binnen het A-Team om projecten in Nederland tot een goed einde te brengen.

Het vereist dan ook een engagement om lid te worden van het A-Team maar daar krijg je wel veel voor terug. Wij zorgen ervoor dat je getraind en gecoacht op project kan starten via het Traineeship Junior Project Engineer.

En dan is er natuurlijk ook nog het A-Team waarop  collega’s altijd kunnen terugvallen.

If you have no one to turn to, call the A-team…”

Het Traineeship vindt steeds plaats op onze HQ te Lille. Gedurende enkele weken word je ondergedompeld in de wondere wereld van GMP oftwel “Good Manufacturing Practice”. Via zelfstudie en op eigen tempo start je met het lezen, begrijpen en registreren van SOP’s(1) en WI’s (2) . Tegelijk volg je verschillende klassikale opleidingen in ons eigen trainingcentrum, The GxP Academy. Verder ga je aan de slag met het uitwerken van een aantal relevante scenario’s die de effectieve situatie binnen een farmaceutisch bedrijf simuleren. Het traineeship biedt een leidraad, maar kan op eigen voorkeur en vraag gepersonaliseerd worden. In overleg met je coach, die je begeleidt gedurende dit traject, kan je dus zelf extra trainingen volgen als je hier nood aan hebt. Dit traineeship bereidt nieuwe collega’s goed voor op hun toekomstige projecten in de farma en life science sector.

(1) SOP – standard operating procedure

(2) WI – working instruction

Ondertussen zijn Daniël en Jonathan al goed ingewerkt op hun project.

Samen met hen blik ik terug op hun eerste kennismaking en werkweken bij Advipro…

 

Daniël, Project Engineer (MSc Biomedical Engineering, TU Eindhoven)

Dag Daniel, kan je vertellen waarom je voor Advipro hebt gekozen?

“Ik wilde graag een baan in de farmaceutische industrie en mezelf bezig houden met productie- dan wel onderzoeksprocessen. Hoewel ik geen achtergrond had met betrekking tot GMP in de farma, voelde ik me enorm aangesproken door de aspecten die daarin aan bod komen, waaronder de veiligheid van (eind)producten en continuïteit van productieprocessen. Advipro heeft mij de gelegenheid gegeven om verder opgeleid te worden in de GMP materie door meerdere trainingen en praktijkervaring. De belangrijkste reden voor mij om Advipro te kiezen is de menselijke maat. Advipro streeft ernaar om een prettige en gezellige werkomgeving te creëren en denk volop mee in het ontplooien van jezelf.”

Hoe heb je het traineeship op kantoor in België ervaren?

“Het opleidingstraject was erg waardevol. Enerzijds omdat het meer inzicht gaf in alles wat met GxP te maken had en anderzijds omdat het de gelegenheid gaf om je eigen interesses binnen deze tak te ontdekken. Daarnaast was het ook fijn om samen met startende collega's het opleidingstraject te volgen en daarin ervaringen te delen. Het was ook een leuke ervaring om bij een Belgisch bedrijf te gaan werken en mezelf onder te dompelen in de Belgische cultuur. Dat was en is een leuk avontuur en zo nu en dan erg vermakelijk. Het is bijzonder om dezelfde taal te spreken en toch heel vaak andere woorden en uitdrukkingen te gebruiken. Ik vind amai echt een keileuk woord, alleen gebruik ik het waarschijnlijk nog niet helemaal in de juiste context ;) “

Wat doe je momenteel en hoe ervaar je dit project en de begeleiding?

“Op dit moment ben ik namens Advipro op project bij MSD in Oss. Daar ben ik betrokken bij het kwalificeren van nieuwe of gewijzigde apparatuur of installaties die betrokken zijn bij de productie van de actieve stof van een medicijn. Daarvoor ben ik betrokken geweest bij het schrijven van kwalificatie-documenten voor bioveiligheidskritische systemen en processen in een project voor de bouw van een onderzoekscentrum voor vaccins (Vaccinopolis)”.

Waar dienen nieuwe collega’s zeker rekening mee te houden als ze kiezen voor het projectwerk bij Advipro?
“Een aantal belangrijke overwegingen bij het kiezen van een baan bij Advipro zijn: Je moet interesse hebben in productieprocessen in een streng gereguleerde omgeving en je moet daarbij niet vies zijn van technische uitdaging. Met een werktuigbouw achtergrond zal dit geen probleem zijn, maar het belangrijkste is altijd dat je een degelijke technisch/wetenschappelijk achtergrond hebt met een bepaald analytisch denkvermogen. Ik heb zelf een achtergrond in biomedische technologie en was meer onderlegd in onderzoek in de chemische biologie en toch sluit deze baan prima aan bij mijn kwaliteiten en interesses”.

Waarom kiezen voor een baan bij Advipro?

“Als je affiniteit hebt met de verbetering en continuïteit van productieprocessen in streng gereguleerde omgevingen, dan is Advipro een hele goede werkgever. In de eerste plaats krijg je een gedegen opleiding in de materie en sta je er absoluut niet alleen voor bij het verkennen van deze sector. Ten tweede biedt Advipro de gelegenheid om je verder te ontwikkelen in je carrière. Ten derde is er alle ruimte om je interesses te verkennen en meerdere projecten te doen”.

 

Jonathan, C&Q Engineer (MSc Food Technology, WUR)

Dag Jonathan, waarom heb je voor een baan bij Advipro gekozen?

"Tijdens de Career-day van de WUR ben Advipro tegen gekomen op de lijst van aanwezige bedrijven. Na een kijkje op de site van Advipro viel het mij op dat ze veel waarde hechten aan goed onderling contact met collega's. Zeker na een stage waarbij ik grotendeels op mijzelf was aangewezen vanwege de corona-maatregelen, vond ik het een fijn idee om bij een bedrijf te werken dat de moeite neemt om een hechte werkomgeving te onderhouden."

Hoe heb je het traineeship op kantoor in België ervaren?

"Ik voelde mij eigenlijk meteen thuis. Het was erg gezellig om iedereen op kantoor te leren kennen. Ik had de pech dat tijdens mijn eerste week bij Advipro ik lekkage had in mijn appartement. Het was heel fijn om te merken dat ook als het allemaal niet even vlot loopt, iedereen met je meedenkt, en er zo een oplossing is gevonden. Het opleidingstraject zelf duurde een maand. In die tijd waren er meerdere workshops per week waar alle ruimte was om vragen te stellen, en alles duidelijk te krijgen voor jezelf. Vanwege de kleine groepjes met startende collega's, is er veel persoonlijke aandacht, en geven de workshops je ook de kans om meer te weten te komen over degene die de workshop doceert. Buiten het inzicht in de farmacie, is ook mijn Vlaams er in die maand sterk op vooruit gegaan.

Wat doe je momenteel en hoe ervaar je dit project en de begeleiding?

"Momenteel werk ik aan een project waarbij een nieuwe productielijn voor vaccins gebouwd wordt, en gecontroleerd wordt voor de ingebruikname. Hoewel ik de enige medewerker van Advipro ben die actief aan dit project werk, spreek ik bijna dagelijks met mijn manager over de problemen waar ik tegenaan loop, en spreek ik ook geregeld met andere collega's die relevante ervaring hebben. Doordat iedereen elkaar zo goed kent is het een stuk makkelijker om op collega's af te stappen voor hulp.

Waar dienen nieuwe collega’s zeker rekening mee te houden als ze kiezen voor het projectwerk bij Advipro?

"Bij het doen van projectwerk weet je nooit precies wat je in de toekomst te wachten staat. Naast dat tussen projecten de locatie verandert, kunnen ook je werkzaamheden flink verschillen. Natuurlijk wordt vanuit Advipro zelf natuurlijk rekening gehouden met jouw voorkeur en ervaring, maar je weet wel zeker dat je niet de komende 5 jaar naar dezelfde locatie toe zal rijden. Het spannendste aan het doen van projectwerk voor een snel groeiend bedrijf als Advipro is dat de projecten af en toe enorm verrassend kunnen zijn. Een collega die negen maanden geleden is gestart, vertrekt in januari naar Egypte om daar een farma-bedrijf te ondersteunen in het voldoen aan de Europese regelgeving. Als je voor avontuur open staat, kan je hulp op bijzondere plekken gebruikt worden.

Waarom kiezen voor een baan bij Advipro?

"Als je op zoek bent naar een werkplek met warme collega's, een leerzame omgeving, en regelmatig een nieuwe uitdaging, dan kun je het naar mijn mening niet beter treffen dan werken bij Advipro."

 

Kom je graag nóg meer te weten over Advipro? Of heb je meteen zin om te sollicteren voor één van onze openstaande vacatures? 

Neem contact met ons op via deze pagina. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!