Een dag op project in Nederland
met Sofie

's Morgens 07u00, ik stap op de intercity trein richting Nederland. Het is relatief rustig op deze trein, de laptop gaat aan en de werkdag kan beginnen. 

Een poosje later arriveer ik op mijn flexplek bij een belangrijke farma klant in Leiden.

Snel een bakkie koffie, en dan on site aan het werk. De dag is gevuld met veel overlegmomenten en meetings.
Mijn to-dolijstje groeit, hiermee kan ik de dagen nadien vanop afstand mee aan de slag.
De dag gaat snel vooruit. Een spurtje richting het station, en terug op weg richting de Kempen. 
Deze trip naar onze noorderburen maak ik enkele keren per maand.

Mijn vaste werkstek op andere dagen, is op de Belgische campus van dezelfde klant.
Hier zijn we met een heel Advipro team gevestigd, om ondersteuning te bieden bij allerhande compliance-gerelateerde zaken.

Het Advipro compliance team werd hier enkele jaren geleden als nieuw concept geïmplementeerd, met groot succes. Vanuit Nederland bleek er interesse in de manier waarop de zaken worden aangepakt in België. 


Eén van de topics waarop ik werk, is naar voor geschoven als case studie. Na enkele conferencecalls en een bezoek aan de Nederlandse campus, werd het enthousiasme omgezet in een concrete projectvraag; of er vanuit ons Advipro team in België expertise gedeeld kon worden met Nederland.
Het werd een deeltijds consulting project, uitvoerbaar vanop afstand, maar met frequente bezoeken aan de Nederlandse campus.

Ik heb al eerder in het buitenland gewerkt en dit ervaar ik steeds als een verrijking.
Nadat ik twee jaar ervaring heb kunnen opdoen op de Belgische campus, had ik het gevoel en de zekerheid dat ik voldoende kennis had om te delen. Zo kwam het project bij mij terecht.

In de praktijk betekent dit dat ik wekelijks één dag naar Nederland reis. De rest van de dagen werk ik aan dit project vanop de Belgische campus, of vanuit het Advipro kantoor in Lille. Het aangename aan dit project is dat ik dit kan combineren met mijn vaste takenpakket in België.
Nieuwe collega's, kennis uitwisselen, mijn kritisch oog laten vallen, procesoptimalisaties, zijn zaken die mijn dagdagelijks werk opwaarderen.

 

Nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten, dat houdt mijn job boeiend!