Een dag op pad met de collega's van Testing & Validation

23 maart 2020

Als Project Manager Testing coördineer ik de activiteiten van Testing & Validation binnen Advipro. Samen met mijn 4 teamleden zorgen wij voor het testen van kritische installaties, cleanrooms of productiefaciliteiten bij onze farmaceutische en Life Science klanten en ziekenhuizen.

Een testopdracht begint meestal met de vraag van een klant om deeltjestellingen uit te voeren in een cleanroom of om een temperatuurmapping van een nieuw magazijn te doen. In samenspraak met de rest van het team plan ik deze testen in en bezorgen we de klant een offerte.

Het kan er zeer hectisch aan toe gaan in ons team. Terwijl ik bezig ben met de review van een eindrapport, zijn de andere collega’s ook druk in de weer.

Ik stel ze graag aan jullie voor:

Elke opdracht bij de testafdeling brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Elke klant heeft zijn specifieke vereisten en regels die gerespecteerd dienen te worden, daarnaast biedt Advipro een breed aanbod aan testen aan. Dit maakt de functie van Test Lead Validation een mooie en uitdagende job.

Voor één van onze trouwe klanten begint de voorbereiding al vroeg. Ze hebben ons gevraagd om  een aantal testen te herhalen na vervanging van de luchtfilters. De dag voor het uitvoeren van de testen tref ik de laatste voorbereidingen, de nodige formulieren en certificaten worden afgedrukt om alle testen volgens GDP (Good Documentation Practices) richtlijnen te kunnen documenteren. De taken worden verdeeld en de planning wordt nog eens overlopen. Vervolgens wordt het testequipment minutieus ingeladen en gecontroleerd op volledigheid. Zo kunnen we morgen perfect op schema  vertrekken!

We bevinden ons in het begin van de Corona crisis en alle bedrijven nemen de nodige voorzorgsmaatregelen, dus ook Advipro. De collega’s Testing & Validation vertrekken apart naar de klant, respecteren de social distancing richtlijnen en ontsmetten alles grondig.

Bij aankomst aan de balie worden we door de klant ingelicht over de regels die gelden binnen het bedrijf en worden we gevraagd een vragenlijst in te vullen met betrekking tot het Coronavirus. In geval van ziektesymptomen wordt er niets aan het toeval overgelaten en worden we niet toegelaten op de site.

Na al deze voorbereidingen zijn we dan eindelijk klaar om te starten met onze testen in de cleanroom. De vervangen filters worden getest op lekken, de hoeveelheid ingeblazen verse lucht wordt gemeten en de zuiverheid van de lucht wordt bepaald. Dit is namelijk van cruciaal belang voor een productie cleanroom zoals deze. Om fouten te vermijden, worden de testresultaten onmiddellijk op de formulieren ingevuld.

De klant wordt doorheen de dag op de hoogte gehouden van de vooruitgang en eventuele falingen. Tijdens de briefing vraagt de klant of we bereid zijn om zo snel mogelijk bijkomende testen uit te voeren. Deze klant produceert namelijk uitzonderlijk in het weekend om haar steentje bij te dragen tijdens de Coronacrisis. Aangezien we er natuurlijk alles aan willen doen om dit mogelijk te maken, passen we onze planning meteen aan. Flexibiliteit is dan ook één van onze grote troeven.

Op het einde van de werkdag wordt het materiaal terug ingeladen en brengen we de klant op de hoogte van de resultaten. Een finaal rapport volgt enkele dagen later.

Het was weeral een welgevulde én uitdagende dag.

Groeten,

Rob

Inmiddels hebben we een dringende vraag ontvangen van een belangrijke farmaceutische klant uit de Kempen. Er zijn aanpassingen gebeurd aan hun sterilisatiesysteem waardoor de kwaliteit van de gebruikte stoom gecontroleerd dient te worden. De productie van een essentieel geneesmiddel ligt hierdoor stil, we moeten dus snel handelen. Ik zet het nodige gereedschap en testequipment klaar om de volgende dag mee te nemen naar de klant.

We zitten midden in de Corona crisis, het kantoor draait op minimale bezetting en Nathan en ik nemen extra maatregelen m.b.t. hygiëne en social distancing. Met een voorraad handsschoenen, ontsmettingsalcohol en in aparte wagens vertrekken we naar de klant.

We begeven ons naar het technisch verdiep onder begeleiding van de klant en zetten onze testopstelling op. Na enkele uren vol spanning te testen valt het verdict: de stoomkwaliteit voldoet aan alle eisen en de klant kan gelukkig de productie hervatten!

Opnieuw een tevreden klant, daar doen we dit voor!

 

Groeten,

Matthias

 

Aangezien de vraag naar Testing & Validation vaak geconcentreerd is in bepaalde periodes van het jaar, zijn er mogelijkheden om de collega’s met andere opdrachten te laten bezig zijn.

Zo is collega Jens momenteel voor een aantal maanden op project bij een farmaceutisch bedrijf waar hij als Seedlab coördinator werkt. Daar stelt hij onder meer de productieplanning voor dit team op. Hij stuurt deze collega’s aan en stemt de planning af met andere afdelingen. Het is een gevarieerd takenpakket met veel overleg en documentatie natuurlijk.

Tevens is hij ook Systeem eigenaar van de analysetoestellen binnen productie. Zij staan in voor de dagelijkse controles en verificaties van deze systemen, doen eventueel zelf een eerste troubleshooting bij errors, plannen en volgen (preventief) onderhoud op en doen interventies op deze toestellen. Dit is een uitgebreid takenpakket waarbij de focus ligt op alles wat niet met het operationele productie proces te maken heeft.

 

Gezocht: Nieuwe collega’s voor het Traineeship Pharma & Life Sciences

Om ons team tijdelijk te ondersteunen tijdens de drukke zomermaanden zijn we op zoek naar enkele nieuwe collega’s.  Na een kort, maar intensief  opleidingstraject op ons kantoor te Lille word je samen met onze ervaren collega’s Testing & Validation de baan opgestuurd. Dit is het ideale bootcamp om op hele korte tijd kennis en vaardigheden te verwerven en je klaar te stomen voor je eerste project. Dit is een heel intense periode waar de collega's achteraf met veel plezier op terug kijken!

Ben jij de gedreven team player die we zoeken, check dan zeker onze vacature Traineeship Pharma & Life Sciences en wie weet, vervolledig jij ons team deze zomer!